Placinta cu branza sarata si verdeata

de adasev12 in Aperitive / Garnituri, 13 Noi 2012 | 8718 vizualizari

 

socrul meu e f gospodar iar noi inca mai avem in gradina marar verde si ceapa verde...si tare mi-era pofta de-o placinta ....asa ca am trecut la fapte....

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 800 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 l-ite zahar
  • 2 l-ite de sare
  • 100 g branza telemea rasa
  • 200 ml iaurt gras
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • o l-ita de oregano uscat
  • pt umplutura:
  • 400 g branza telema de oaie
  • 200 g branza feta
  • o leg de marar verde
  • 3 fire de ceapa verde
  • 2 oua
  • 2 lg mari de smantana
  • 150 g salam
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza sarata si verdeata:

Ingredientele se scot si se lasa toate la temperatura camerei. Drojdia se dizolva in 50 ml lapte caldut cu 2 lingurite de zahar, se amesteca bine, se pun 2 lingurite de faina, se omogenizeaza bine si se toarna in castronul cu faina, in mijloc. Se lasa 15 minute sa dospeasca maiaua. Se pune apoi sarea, oregano, branza rasa marunt, margarina topita si usor calduta.Sse incalzeste laptele usor, la fel si iaurtul si se incepe framantarea aluatului. Se va lucra repede si usor, datorita margarinei. Se lasa sa creasca o ora la loc caldut, eu fiindca am sobe de teracota, l-am lasat deasupra (normal ca soba era doar calduta)

Intre timp facem umplutura: branza telemea o dam pe razaroarea mica, adaugam ouale, smantana, verdeata taiata marunt si salamul taiat cubulete. Sare nu mai punem ca telemeaua e deja sarata, doar putin piper. Amestecam totul foarte bine.

Scoatem aluatul dospit pe masa si il impartimin doua. Intindem o foaie dreptunghiulara la marimea tavii si o punem in tava unsa si tapetata cu faina. Intindem bine foaia. Radem peste foaie branza feta, apoi adaugam umplutura, o nivelam frumos si acoperim cu a doua foaie. Deasupra eu am ras putina branza feta, dar cuptorul meu cam prinde si s-a prajit tare branza deasupra. Se poate pune cascaval sau lasata asa, pur si simplu. Se coace cam 40 minute la 180 grade, cuptorul bineinteles fiind incalzit inainte.

Dupa ce se scoate se stropeste cu putina apa rece si se acopera cu un servet, jumatate de ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza sarata si verdeata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv omleta pufoasa la cuptor